Vragen? bel: +31 (0) 186 655 990 of
 app ons op + 31 6 57 42 33 34

  • Ma t/m vr: 8.30 - 17.30 uur
  • Za: 09:00 - 16.00 uur

Zet zelf je schutting in elkaar! (Tips)

maandag 18 juli 2016 | Geschatte leestijd: 5 minuten
Schutting

Wij van Van Kooten Tuin & Buiten Leven leveren u schuttingen van top kwaliteit voor geweldige prijzen. Voor een extra montageprijs kunnen we ook onze ervaren monteurs naar u toe sturen die uw schuttingen in elkaar kunnen zetten. Maar u bent wellicht een klusser, en wilt u zelf uw schuttingen in elkaar zetten. Dat kan. Daarom geven wij een aantal tips zodat u uw schutting zelf in elkaar kunt zetten.

Als eerste tip willen wij u geven: wees er zeker van dat u dit kan. Een doe-het-zelf schutting maken vereist enige ervaring met houtgereedschap. U wilt natuurlijk dat uw schutting zo goed mogelijk geplaatst wordt. Soms komt u niet uit met de breedte. Zorg ervoor dat u de correcte maat heeft, anders moet u er een stuk vanaf zagen, en dat vinden sommige mensen niet mooi. De meest voorkomende maat is 180x180 cm, maar wij verkopen ook schuttingen die in verschillende maten verkrijgbaar zijn.

Wanneer u een schutting wilt plaatsen, moet u eerst bedenken wat voor soort schutting u wilt.

  • Gaat u het in elkaar zetten met palen en schuttingplanken, of wilt u liever een complete schutting aan palen schroeven?
  • Wilt u een schutting die tegen een stootje kan, zoals wind en/of spelende kinderen?
  • Wilt u geïmpregneerd, hardhout, vuren, eikenhout etc.?

Bekijk onze website voor de verschillende planken, palen en schuttingen die we u kunnen aanbieden.


Meten is weten.

Wanneer u weet wat voor schuttingen u wilt hebben, moet u eerst de plekken waar de schuttingen komen opmeten. Zo weet u precies hoeveel palen, schuttingen of planken u nodig heeft. Zorg ervoor dat u dit secuur doet, want u wilt natuurlijk niet te weinig of teveel kopen. Als u de schutting gaat plaatsen, gebruik dan altijd een waterpas. De schutting moet natuurlijk niet schots en scheef in uw tuin komen, dus wees er altijd zeker van dat de palen en de schutting zo recht mogelijk staan.


Merktekens

Er is een simpele manier om aan te geven hoe hoog de schutting moet komen en waar de palen komen te staan. Gebruik bijvoorbeeld een touw dat op de exacte hoogte van de schutting hangt. Zo kunt u de draad aanhouden om te weten hoe ver de palen in de grond moeten en hoe hoog de schutting komt. Als u weet hoe ver de palen van elkaar af staan, leg een plankje of blokje op de exacte plek. Zo hoeft u niet telkens meer op te meten en is het dus simpeler werk.

Bouw uw schutting zo stevig mogelijk

Schuttingen zijn grote objecten. Ze vangen veel wind op en ze kunnen ook gebruikt worden voor andere dingen, zoals een plek waar u dingen kunt ophangen, of een zelfgemaakt goaltje voor de kinderen. Als u de schutting niet stevig bouwt, kan deze omvallen en kunt u weer opnieuw beginnen. Al dat werk voor niks geweest.

De palen zijn natuurlijk hetgeen waar je de schutting tegenaan plaatst. Zorg ervoor dat de palen zo diep mogelijk in de grond zitten. Graaf een smalle kuil van minimaal 60 tot 80 cm diep met een smalle spade of grondboor, zodat de paal zo stevig mogelijk in de grond staat. U kunt ook paalpunten of paalsokkels bij uw paal kopen door ze nog dieper en steviger de grond in te zetten. Om rotting te voorkomen kunt u om de paal heen ook een PVC buis met een grotere diameter plaatsen.

grondboor

Eindkapjes en afdeklatten

Als u bang bent voor houtrot, kunt u eindkapjes op de palen bevestigen zodat dit niet gebeurt. Ook kunt u een stukje dakleer vastzetten met spijkers, of zaag het bovenstuk van de paal in verstek. Voor de schutting hebben we afdeklatten. Zo kan er geen houtrot komen van boven.

afdeklateindkap

Deur of poort

Wilt u door uw schutting lopen? Zet dan een deur of poort tussen uw schutting in. Dit is namelijk heel handig als u uw tuin in en uit wil gaan.

Monteur

Als u toch denkt dat u het niet kan, of wellicht heeft u geen tijd, maakt u zich dan geen zorgen. Wij hebben ervaren monteurs in dienst die graag uw schuttingen willen plaatsen.

Wij wensen u veel succes met het bouwen, en heeft u een probleem of weet u niet meer hoe het verder moet? Vergeet dan niet om ons te bellen voor tips, advies en hulp.

Reageer hier en praat mee!

Terug naar alle artikelen
popup please wait

Even geduld aub